-->

12 Ekim 2013 Cumartesi

Ölümcül Oyuncaklar Serisi 5: Kayıp Ruhlar Şehri

Uzun bir aradan sonra okuduğum kitabı paylaşıyorum. 4. kitabı okuyanlar sonunda Jace ile Sebastian'ın bağlandığını bilirler. Hikaye oradan devam ediyor. Meclis Clary'i affeder ama Jace'yi bulunca öldürme planları yapar. Nedeni ise Jace ve Sebastian'ın birbirine bağlı olmasıdır. Bu bağ sayesinde birini öldürürlerse diğeri de ölür. Ama bizim takım buna izin vermez. Ve meclisten önce ikiliyi bulmak için yollara düşerler. Adi Sebastian sürekli yer değiştirerek Jace'yi kendi ile birlikte sürükler. Clary ağabeyi ve aşkını bulmak için takımdan ayrılır, diğerleri ise bir alet ararlar. Bu alet sadece birine zarar verip diğerine vermeyen türde olan bir nesnedir. Böyle bir aletin bulunması için tabii bir fedakarlık yapmak gerekmektedir. (Bunu yapan kişiyi söylemeyeceğim. Kendiniz okuyun.) Kitabın yan karakterleri de baş karakterler gibi oldukça çalkantılı bir hayat yaşar. Isabel ve Simon ikilisi bir adım daha yakınlaşır, Maia ve Jordan ikilisi için güzel olaylar olur. Ama Alec ve Marcus için durum kötü. Alec'in çocuk gibi davranması, kıskançlıkları ve çok büyük bir hata yapması ilişkilerini zora sokar. 
Gelelim ana karakterlerimize... Jace ve Sebastian kanka olmuşlardır. Yaşadıkları ev de izi sürülemeyen boyut değiştiren bir evdir. Jace çok değişmiş kötü birine dönmüştür. Ama Clary'e hala aşıktır. Bu aşkı Sebastian da hisseder. Bu yüzden yapmadığını bırakmaz. Sebastian aslında iyi biri olma yolunda ilerler. Ama annesine duyduğu öfke ve nefret onu yine kötü biri haline sokar. Üstüne Lilith cadısını sevip saygı duyması da cabası. Kitap aslında sonlarda heyecan kazandı, Raziel yine ortaya çıktı ve Clary ve Sebastian savaşını okuduk. Bu savaşı okurken soluğumu tuttum. Kısacası her şey arap saçına dönmüş şekilde bir sonraki kitabı bekliyorsunuz.
Yorumum:
Maia ve Jordan anlamış değilim. Hem sevip hem nefret etme durumu çok çelişkili. Jordan bana biraz tutarsız geliyor zaten. Isabel ve Simon aynı tas aynı hamam. Ama Simon bu kitapta vampirliği sever görünüyor. Bence de ona vampir olmak çok yakışıyor. Alec beni uyuz etti, kıskançlığı, kaprisleri ve yaptığı hatalar insanı bunaltır. Marcus onu bırakıp daha iyilerini bulmalı. Jace ise çok farklıydı. Her zamanki iyi niyetli Jace yerine Sebastian'ı efendisi gibi gören ve onun oyuncağına dönen bir Jace var karşımızda. Çok şaşıracaksınız. Clary ve Sebastian bir ara cidden ağabey kardeş gibi olmuşlardı. Ama son anda yine işler karıştı. Bakalım 6. kitapta neler olacak?