-->

30 Mart 2013 Cumartesi

Karanlığın Efendileri Serisi:1 En Karanlık Gece

Çok uzun bir seriyle daha karşınızdayım. Türkçeye iki kitabı çevrilen serimizin konusu şöyle: Pandora'nın kutusunu korumayı isteyen savaşçılar, bu görev kadın savaşçı Pandora'ya verilince tanrılara inat kutuyu çalıp, açılmasına neden olurlar. Bunun üzerine de tanrılar bu savaşçıların her birini bir lanetle cezalandırır. Maddox şiddet iblisiyle lanetlenen savaşçıdır ve Pandora'yı kılıçla öldürür. Tanrılar da ona ikinci bir lanet daha verirler. Her gece Pandora'yı öldürdüğü kılıçla ölecektir. Ruhu cehenneme gidecek, sonra sabaha yeniden dirilecektir.
Uzun yıllar yaşayacak olan Maddox ve 5 arkadaşı Budapeşte yaşamaya başlarlar. Bu 5 kişi de şehvet, acı, ölüm, hastalık ve gazap iblislerinin sahibidir. Her biri kendi iblisinin acısını çeken savaşçılar, birbirlerini korumaya yemin ederler. Birde bu savaçıları öldürmek isteyen avcı denilen insan grubu vardır. Zamanında bir arkadaşlarını avcılar öldürmüşlerdir. O günden beri savaşçılar avcılardan nefret etmektedirler. Olaylar böyleyken işin içine bir de Ashlyn adlı insan kız girince savaşçılarımız için hayat zorlaşır. Ashlyn sıradan insanlar gibi değildir. Bir oda içinde geçen tüm konuşmaları duyabilen biridir. Bu acısını dindirmek için de bizim savaşçılardan yardım istemeye, onların bölgesine girer. Maddox arkadaşlarını korumak için Ashlyn'e bakmaya gider. Ve karşılaştıkları ilk anda ikilimiz birbirinden etkilenir. Ashlyn sadece Maddox'un yanında sessizlik buluyordur ve bu ondan etkilenmesinin en büyük nedenidir. Yalvara yakara kendini kaleye aldırır. Maddox her gece ölmek zorunda olduğundan Ashlyn'i arkadaşlarına emanet eder ve odasına çekilir. Kızımız onun ölümünü acı içinde izler. Diğer savaşçılar kızı engellemek için zindana kapatır. Sabah olunca Maddox gelir ve hikayemiz başlar. Bu seride kitapta gördüğümüz yan karakterler diğer kitaplarda baş karakter oluyor. Hepsi kendisi için doğru kişiyi buluyor.

Kişisel Yorumum:İlk kitap olduğu için daha çok efsane üzerinde durulmuş. Ashlyn ve Maddox ikilisi ağırlıklı da olsa ikisinin ilişkidi beni çok etkilemedi. Bu kitapta ileri de göreceğimiz Reyes ve Danika çifti, Lucian ve Anya çiftini de okuyacaksınız. Reyes acı iblisiyle, Lucian'da ölüm iblisiyle lanetli savaşçılar. Kısacası ilk seri olduğu için daha çok tanıtım amaçlı yapılmış gibiydi. Daha çok Ashlyn ve Maddox görmeliydik diye düşünüyorum. En çok merak ettiğim savaşçı Torin. Hastalık iblisine sahipken nasıl birini sevebilir ki? Ve Reyes'in kime aşık olacağını ilk kitapta göreceğiz. Bu çifti de merak ediyorum. Bu kitabı hikayenin başlangıcı olduğundan okumanız gerektiği kanısındayım. Ama çok şey beklemeyin. İkinci kitap bomba gibi.

Puanım:7



Hiç yorum yok: