-->

21 Ağustos 2014 Perşembe

Umutsuz Düşesler Serisi:5 Yüreğimin Tek Sahibi

TANITIM:
Bir kadın, kocasını kendine âşık etmek için nasıl baştan çıkarır?
Güzeller güzeli Beaumont Düşesi ve ağırbaşlı kocasının düğününde çalan kilise çanları henüz susmamışken yaşanan bir skandal, Düşesin apar topar Fransaya gitmesine neden olur. Söylentilere göre Düşes dokuz yıl boyunca skandaldan skandala koşar. Beaumont Dükü Elijah da bu söylentilere inanmaktadır.
Fakat yakışıklı Dükün bir vârise ihtiyacı vardır ve eşini evine çağırır. Jemma evine döndükten sonra, Elijahnın ona olan ilgisizliğine şaşırır. Kocasıyla aynı hisleri paylaşmaması bir yana, imkânsızı, yani kocasının kalbini istemektedir...
"Usta satranç oyuncularını taşları değil, gönüllerini kaptırabilecekleri bir oyunda görmek büyük zevk. Eloisa James zekâ, kabiliyet ve zarafetiyle okurlarına birçok farklı seviyede ulaşıyor, onlara aşkın gücünün her engeli aşabileceğini gösteriyor."
Romantic Times
YORUMUM:
Serinin en çok beklediğim ve en merak ettiğim çifti Jemma ve Elijah'tı. Aslında bir hata yapıp, Yüreğimdeki Son Perde'yi bu kitaptan önce okumuştum. Gerçi orada da bizim dükün kıskançlıkları vardı sadece. Elijah kalp hastası, düzgün bir centilmen. Kitap boyu asi yanını hiç görmediğimiz boynuzlu bir koca rolünde ama aslında öyle değil. Karısını deli gibi seviyor ve çok kıskanıyor. Sadece kendisi karısını aldattığı için onunda kendisini aldatıp şartları eşitlemesine izin veriyor. Bu da çok mantıksız. Çünkü şu ana kadarki tüm kitaplarda düklerin eşlerini sahiplenmelerini ve sadece kendilerine ait olmalarını istediklerini gördük. Elijah da aynı fikirde ama karısına izin veren cinsten. Garip biri. Ve Jemma kitap bence sadece onu içerse daha güzel olabilirdi. Zeki, güzel, kinci... Ama bu kitapta şunu görüyoruz. Jemma aslında sadece kocasına aşık ve kalbi kırık bir kadın. Tüm o aşırılıkları hep kocasının ilgisini çekmek için. Ama kocasının onu sadece varis yapmak için kullanılacak bir kısrak olarak gördüğünü düşünüyor. Bu da tepkilerini abartmasına neden oluyor. İkilimiz 9 yıl önce evlenmiş ama 1 ay birlikte olduktan sonra bir daha da olmamışlar. Nedeni ise Elijah'ın metresi ile ofisine işi pişirirken bizim düşese yakalanması. Sonra da düşes kaçar ve kendine 2 tane sevgili bulur. Kocası da karım artık bana kızgın değildir aldı öcünü der ve onu geri ister. Bu arada dük bir daha kimseyle de birlikte olmamış :D Hatasını anlayınca normal. Kitap şu ana kadarkilerin hepsinden güzeldi kesinlikle okuyun. Özellikle bizimkiler santraç turnuvasını sonlandıramadılar. Çünkü ikisi de diğeri kazansın diye geri çekildi. Bence Jemma kazandı. Çünkü yatakta hamleyi görüp oyundan çekildi. Belki dükte bilerek yenilmiştir. İlginç bir oyundu. Sadece beyninizde biriyle santraç oynadığınızı düşünün beni anlarsınız. Neyse sonunda Jemma kocasına ve bebeklerine kavuştu. Finali güzel bağlamış yazarı artık eleştirmeyeceğim çünkü bu kitap eleştirilmeyecek kadar güzeldi. Sadece bazı yerleri fazla uzattığından bir puanımı kırıyorum. 
Puanım:9

Hiç yorum yok: