-->

18 Nisan 2013 Perşembe

Gece Yarısı Serisi:1 Gece Yarısı Öpücüğü

''Gece Yarısı Serisi'' kendilerine düzen adı verilen soylu savaşçıların her birinin  aşkı bulmasını konu alıyor. Serinin ilk kitabı olan ''Gece Yarısı Öpücüğü'' düzenin lideri Lucian ve onun büyük aşkı Gabrielle'yi anlatıyor. Düzenin soylu savaşçıları bizim vampir dediğimiz yaratıklar ama onlar kendilerine uzaylıların oğlu demeyi tercih ediyor. Yıllar önce 7 uzaylı dünyaya inip insan olan kadınlarla çiftleşmişler. Onlardan da ilk nesil soylular doğmuş. Daha sonra kadimler dediğimiz uzaylılar dünyayı ele geçirmeye çalışınca Lucian ve arkadaşları onları yok etmişler. Lucian bu düzenin lideri ve ilk nesillerden biri. Sert, acımasız ama bir o kadarda koruyucu biri. Soyluların çocuk sahibi olabilmeleri için soy eşi denilen kadınlara ihtiyaçları var. Soy eşleri çok nadir bulunan insan kadınlardan oluşuyor. Vücutlarının herhangi bir yerlerinde hilal işaretli lekeleri olan bu kadınların çeşitli yetenekleri var. Soy eşleri, kocalarının kanlarıyla beslenince daha güçlü oluyor ve ölümsüzleşiyorlar. Kan içmeyi kesen bir soy eşi yine yaşlanmaya devam ediyor. Birde kan tutkularına yenilen ıssızlar dedikleri kötü vampirler var. Bizim düzenin soylu savaşçıları da onları avlıyorlar.
Bu kadar tanıtım yeter. Gelelim hikayemize Gabrielle görülmeyen şeyleri görebilen bir soy eşi. Ve çektiği fotoğraflarda ölümün izini görünce devreye Lucian giriyor. Başta sadece düzeni korumaya çalışan savaşçımız Gabrielle'ye aşık oluyor. Ama onu kendisine bağlayıp soy eşi yapmaya hazır değil. Gabrielle, Lucian'ın kimliğini bilmeden ona aşık oluyor, çıkıyorlar. Ama ipler bir noktada kopuyor. Gabrielle gerçeği öğrenince kabul etmekte başta bunu zorlansa da Lucian'a olan aşkı galip geliyor. Bu kitapta diğer kitapta baş karakter olacak soylulara da yer verilmiş. Tutku dolu esrarengiz bir seriye hazır olun.

Kişisel Yorumum:
Serinin en beğendiğim kitabı olmasa da Lucian ve Gabrielle'nin aşkını iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Yazar  çok etkileyici bir dil kullanmış. Lucian gibi soylu ve taş kalpli bir vampirin romantik sözler söylemesi oldukça etkileyiciydi. Gabrielle, inatçı, dik duruşlu bir kızdı. İkilimiz karakter bakımından birbirine çok benziyordu. Ayrıca Lucian yıllar önce Gabrielle'nin hayatını kurtarmış.  Kıssadan hisse okunması gereken bir seri olduğunu düşünüyorum.

Puanım:7

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Alacakaranlık, ölümcül oyuncaklar karışımı bişi olmuş sankim :D ama konusu hoşmuş. sadece aşk olan kitapları pek sevmiyorum sanırsam bunda biraz olsun aksiyon var. okuyacağım sanırım :D

Unknown dedi ki...

kesinlikle çok farklı onlar daha çocuksu geliyor bunu okuyunca. Yetişkin kitabı. Ama müthiş bir kurgusu var. Sırf aşk olanları sevmiyorum ben zaten

Unknown dedi ki...

Kitabı okurken akıp gidiyor kapatmak istemiyorsunuz çünkü hep merak yaratacak bir unsur oluyor ben çok sevdim