-->

13 Şubat 2013 Çarşamba

Aimee Carter - Tanrıça Serisi

 
Bu kitap mitolojiye dayanan ama tamamen günümüze uyarlanmış bir kitap. Mitolojik kitap okumayı sevenler Hades ve karısı Persephone hikayesini daha önce okumuştur. Hikayeye göre Ölüler ülkesi diyarı Hades, bahar tanrıçası Persephone'yi zorla kaçırıp, onu karısı yapmıştır. Bu roman da ise olaylara Hades'in açısından bakılmış ve mitolojiyi yalanlayan farklı bir boyut kazandırılmıştır. Hades'in adı Henry olarak geçen kitapta, Henry karısı Persephone'ye deli gibi aşıktır. Ama karısı onu ölümlü bir adama olan aşkı yüzünden terk etmiştir. Henry bundan sonra kendisine yeni bir gelin bulmaya çalışmış ama her seferinde gelin adayları tanrıların yaptıkları testi geçmeyi başaramamış ve ölmüştür. Demeter ise bu sefer ki kızın geçeceğine kesinlikle emindir. 
Kate, akıllı, güçlü ve asi bir kızdır. Annesi ölüm döşeğindedir. Ve başka bir şehre taşınmak onu alt üst etmiştir. En yakın arkadaşı suda boğulduğu gün Kate Henry ile tanışır. Henry onunla bir anlaşma yapar ve arkadaşını kurtarır. Kate'e kendisiyle 6 ay boyunca birlikte olmasını ve onun ölüler diyarının efendisi olduğunu söyler. Kate başta buna inanmaz ama Henry tekrar karşısına çıkıp şartın gereğini istedikten sonra arkadaşı ölünce buna inanır. Onunla anlaşma yapmak için evine gider. Arkadaşı için yapacak bir şey kalmasa da annesinin Kate istediği zaman ölmesi konusunda bir anlaşma yaparlar. Bunun üzerine Kate Henry ile birlikte yaşamaya başlar. Sırayla testler geçecek ve bir tanrıça olacaktır. Ama geçemezse Henry sonsuza dek yok olacaktır. Kate bu süre içinde Henry'e gerçekten aşık olmuştur. Onu kurtarmak istemektedir. Ama bu sandığı kadar kolay değildir.

Kişisel Yorum:Sonu tahmin ettiğim gibi çıktı açıkçası. Henry çok ezik bir karakterdi. Kate ise güçlü. Bir tanrı bu kadar aciz olmamalı diye düşünüyorum. Tamam onlarında kısıtlamaları var da Henry kendine hiç güveni olmayan zavallı biri gibiydi. Her şeyi Kate yaptı. Aşkları için mücadeleyi bile Kate yaptı. Kitap boyu Henry'nin cesur olup masaya yumruğunu vuracağı anı bekledim. Ama beklediğim gibi olmadı.

Puanım:6

Hiç yorum yok: