-->

10 Şubat 2013 Pazar

Hush Hush Serisi 2. Kitap Çığlık

Dikkat! Ağır spoil içerir.
 
Serinin ikinci kitabı olan Çığlık'ta Nora ve Patch artık sevgilidir. Nora'nın hayatına kast edilmiştir. Ve Patch'in kendisinin koruyucu meleği olduğunu öğrenmiştir. Ama ilişkileri mükemmel gitmemektedir. İkisi de bu ilişkiden başka şeyler beklemektedir. Nora bu kitapta gerçek kimliğiyle ilgili bir sürü yeni şey öğrenecektir. Bunlardan biri Kara El. Ayrıca bu kitapta eğlenceli yan karakterimiz Scoot'a da oldukça yer verilmiş. 
Gelelim konumuza... Scoot ve Nora çocukluk arkadaşı, anneleri arkadaş. Ama Nora ondan pek hoşlanmıyor. Çünkü Scoot'ta garip bir şeyler var. Nora'nın çevresinde normal insan bulmak oldukça zor zaten. Buda yetmezmiş gibi en sevmediği kişi olan Marcie ile sıra arkadaşı olmak zorunda kalıyor. Ve Patch seksi, ürkütücü meleğimiz Nora'ya yalanlar söylemeye devam ediyor. Nora onun Marcie'nin evini gözetlediğini öğrendiği anda daha çok uzaklaşıyor. Ve ona olan güveni bir kez daha yıkılıyor. O sinirle Patch'den ayrılıyor. Ama bunu söylediği an pişman oluyor. Sonra Scoot ile kafa dağıtmaya Patch'in mekanı olan bilardo salonuna gidiyorlar. Nora başta Patch'i kıskandırma fırsatı bulduğu için seviniyor ama Marcie'nin Patch'e yapışmasından sonra kıskanan kendisi oluyor. Barda kavga çıkıyor, Patch Nora'yı her zamanki emrivaki tavrıyla evine gönderiyor. Ve ona Scoot'un nefilim olduğunu söylüyor. Nora'nın başı yeterince dertte değilmiş gibi bir de eline bir zarf ve yüzük geçiyor. Zarfın içinde bir mektup ve yüzük buluyor. Mektupta, yüzüğün sahibinin Nora'nın babasını öldüren kişi olduğunu ve adının Kara El olduğu yazıyor. Nora hemen Scoot'a bunu haber veriyor. Scoot yüzüğü görünce şaşırıp, Patch'in evini araştırmaya gidiyor. Orada bu yüzüklerden bir kaç tane daha olduğunu görüyor. Bunu Nora'ya haber veriyor. Nora da kötü melek Rixon'un babasını öldüren kişi olduğunu ve onunda kendisinin peşinde olduğunu öğreniyor. Scoot Nora'yı kurtarmak için vuruluyor. Nora'da bir kurşun yiyor. Gözlerini açtığında karşısında Patch'i görüyor ve onun masum olduğunu öğreniyor. Tam işler yolundayken. Marcie'nin babası geliyor ve Nora'ya hayati bir soru soruyor.

Kişisel Yorumumum: Bu kitapta nefilimlerin kim olduğuna dair daha çok bilgiye ulaşıyoruz. Patch bu kitapta çok sinir geldi bana. Gerçi haklı nedenleri olduğunu sonradan öğrendim. Ama Nora'ya karşı tutumu biraz daha iyi olabilirdi. Zaten melek olduğu için Nora'yı öpse bile bunu hissedememesi yeterince kötü. En azından onu daha iyi anlamaya çalışması lazım. 
Puanım:8 

1. KİTAP 
3. KİTAP 
4. KİTAP 

Hiç yorum yok: