-->

28 Şubat 2013 Perşembe

Last Man Standing Serisi 2:Kaderimde Sen Varsın

  Serinin 2. kitabında Nigel Cavendish ve Felicity Melville ilişkisini görüyoruz. Kitabın ilk serisini okumayanlar için hatırlatayım. Seri evliliğe karşı dört çapkın soylu beyin birer şilin ve bir konyak için bahse tutuşmalarını konu alıyor. Bahsin konusu da içlerinde evliliğe en uzun süre dayanabilme. 

 
Herkesin kesin kazanır gözüyle gördükleri Vikont Gide ilk evlenen oldu. Nigel ise evlenmek zorunda olduğunun bilincinde olan ama bunu baya bir süre ertelemek isteyen bir karakter. Nigel bir gün Felicity'e çapkınlıktan kaçarken yakalanır. Leydi Felicity Nigel'e ilk görüşte abayı yakar. Onunla evlenmek ister. Nigel ise bundan sürekli kaçmaktadır. Ama en sonunda Felicity öyle bir oyun oynar ki Nigel kendisini genç Leydi ile evlenmiş bulur. Felicity sıradan Leydilere benzemeyen sıradaşı bir kadındır. Nigel'e aşıktır ama yıldızlarada aşıktır. Nigel'in hep yıldızlardan gelen ruh eşi olduğuna inanır. Nigel ise evlenmelerinden karısını sorumlu tutarak ona sıradan aristokrat evliği ile yetinmesi gerektiğini gösterir. Ama Felicity asla azla yetinecek bir kadın değildir. Sonunda Nigel'i kendisiyle evlenmekle ne kadar doğru bir iş yaptığına ikna eder. Bunu da aşk sayesinde yapar.
Kişisel Yorumum:İlk kitaptan daha güzeldi. Nigel'in aşkı bana inandırıcı gelmedi kız o kadar zorladı ki sonunda sana aşığım demek zorunda kaldı. Diğer yandan Felicity her soylu kadında ki azme sahipti. Takdir etmedim değil. Bu kitabın birinci kitapla ilgisi yok. Ama konuyu daha iyi kavramak için isterseniz okuyun.
Puanım:7

Hiç yorum yok: