-->

19 Şubat 2013 Salı

Mektubumu Aldın mı?

 
Felicity Langley fakir ama hırslı bir genç kızdır. İlk reveransını yaptığı günden bu yana bir dükle evlenme hayalini kurmaktadır. Bunu sırf hayalde bırakmayarak Hollindrake Dükü'ne mektup yazar. 4 yıl boyunca dükle mektuplaşmıştır. Artık onunla evleneceğine kesin gözüyle bakmaktadır. Genç kızın bilmediği şey ise genç dük yerine başka biriyle yazıştığıdır. Dük ise şehre geri dönmüş ve kendisini onun nişanlısı olarak gören bu kızdan bir an evvel kurtulmayı planlamaktadır. Ama kızı görünce birde üstüne kız onu uşak sanınca işler sarpa sarar. Thatcher kızdan gerçeği gizledikçe onunla yakınlaşmakta ve her geçen an ondan etkilenmektedir. Aynı şey Felicity için de geçerlidir. Thatcher kızı istiyordur ama onunla parası için değil, aşkı için evlenmesini istiyordur. Felicity ona uşak haliyle aşık olur ve kendisiyle evlenmeyi kabul ederse gerçek bir düşes olmayı hak edecektir. Felicity sınava tabi tutulduğundan habersiz uşağına aşık olur. Onunla kaçıp evlenecek kadarda ileri gider. Thatcher sevgilisine gerçeği söylemeyi erteledikçe işler karışmaktadır. Felicity, Thatcher ona gerçeği söylemeden gerçeği kendi kendine öğrenir. Ve büyük bir hayal kırıklığının ortasına düşer. Artık düşes olmak istemeyen genç kadın zaten düşes olmuştur. Üstelik kocasına aşıktır. Tek sorun kocasının sandığı kişi olmaması ve aldatılmanın verdiği kalp kırıklığıdır. Dük karısını yeniden ikna edip, mutluluğa ulaşacak mı? Bunuda okuyup öğrenin.

Kişisel Yorumum:Çok beğenerek okuduğum bir kitaptı. Thatcher beni sinir eden kasıntı kontlardan çok öte nazik biriydi. Aşkı sonuna kadar hissetmek isteyenlere tavsiyemdir.Tek sorun söylediği yalanı fazla uzatması oldu. Felicity ise çok sıradışı, güçlü bir kadın karakterdi. Ona da bayıldım.

Puanım:8

1 yorum:

Unknown dedi ki...

bu kitabı çok beğendim bazı yerlerinde sıkılsamda konusuna bayıldım. Elizabeth Boyle'un bir sürü kitabını okudum zamanım oldukça tek tek tanıtacağım