-->

7 Şubat 2013 Perşembe

Alacakaranlık Serisi

Evet tanıtımıma çok sevdiğim gençlik serisi Alacakaranlıkla başlamak istiyorum. Kendisini okumaya başladığımda 17 yaşındaydım. Kitabımızın baş karakteri Bella'da o yaşta olan bir kız. O açıdan çok değerli benim için.
Sırayla kitaplardan bahsedeceğim.
  İlk kitap olan Alacakaranlıkta ki hikaye 17 yaşındaki Bella'nın babasının yanına taşınmasıyla başlıyor. Bella okula gittiği ilk gün Edward adlı yakışıklı mı yakışıklı bir çocuğun yanına oturur. Ama çocuk ondan nefret eder gibi görünmektedir. Yine de bu çocuk Bella'nın ilgisini çekmiştir. Bu ilk günden bir kaç gün sonra Edward ile Bella yine karşılaştıklarında Edward Bella'ya çok iyi davranmıştır. Kızımız bu garip davranışlara bir anlam verememektir. Sahile gittiği bir gün Jacob'tan vampirlerle ilgili efsaneleri duyar. Sonra Edward'daki bazı özelliklerin vampir özelliklerine benzediğini keşfeder. Ve bir olay sonucu buna emin olarak Edward'a onun ne olduğunu bildiğini söyler. Hikayemiz bundan sonra başlar. İnsan kız ve vampirin aşkı imkansızlıklarla dolu güzel bir aşk hikayesi.
İmage
Alacakaranlık filminin afişi.


Gelelim 2. Kitabımız Yeni Ay'a
Bu kitapta Edward'ın kardeşi Jasper Bella'yı ısırmaya kalkınca Edward bir karar alır ve Bella'dan ayrılır. O yokken Bella ruh gibidir. Ama bu sırada yanında sürekli Jacob vardır. Bella bir olay sonucu Jacob'unda kurt adam olduğunu öğrenir. Ve onu da bağrına basar. Ama Edward'ın kardeşi Alice'nin kasabaya gelmesiyle işler değişecektir. Bella Edward'ı bulmaya yola çıkar.Ve onu kurtarırken neredeyse yine canından olacaktır. Aşıklar mutlu mesut geri dönerler. Ama Bella artık azla yetinmeyecektir. Edward'la beraber olması için vampir olması şarttır. Tabii Edward'ın onu bu isteğinden vazgeçirmeye çalışması bir işe yaramayacaktır. Ama Edward'ın Bella'nın kabul etmesi imkansız olan bir de şartı olacaktır.
İmage
2. Film Yeniay'ın Afişi


3. kitabımız Tutulm ise;
Jacob ve Bella'nın küs olmasıyla başlıyor. Bella büyük aşkı Edward'ı kazanmış ama arkadaşı Jacob'u kaybetmiştir. Bu da ona çok acı vermektedir. Bella Edward ve Jacob arasında giderken ilk kitaptaki düşmanlarıyla da yüzleşmesi gerekecektir. Büyük bir vampir savaşı olacaktır. Tabii kurt adamlarda bizim iyi vampir ailemizin yanında yer almışlardır.  Bella bu kitapta Edward'a olan aşkı ve Jacob'a olan bağlılığı arasında tutulup kalmıştır. Ve kitabın sonunda gerçekleşen şok evlenme teklifine Evetle 4. kitap tadından yenmez olacaktır.

İmage
Tutulma Filmi Afişi

Final kitabımız olan Şafak Vaktine gelecek olursak;
Bu kitapta Edward ve Bella'nın evlenmesi ve kızları Renneesme'nin doğumu anlatılmıştır. Tabii kitabımıza 2. seriden Volturiler ve kurt adamlar da dahildir. Bella en sonunda çok istediği vampirliğe kavuşmuştur. Ama hayatı sandığı kolay olmayacaktır. Yine de okuduğumuz kitaplar içinde Bella'nın tek güçlü olduğu kitaptır Şafak Vaktidir. Kitabın kapağında piyon bellanın güçsüz halini şah ise en güçlü halini temsil etmektedir. Bella kalkan gücü denen bir güce sahip olmuştur. Bakalım bu gücü ailesini korumaya yetecek midir?

İmage
Şafak Vakti Film Afişi


Ve çıkmamış son kitap olan Gece Yarısı Güneşi'nin internette ilk 12 bölümü yayınlanmıştır. Bu kitapta Edward'ın ağzından Alacakaranlıktaki olaylar anlatılmaktadır. Türkçeye çevirisini rahatlıkla bulabilirsiniz. 
Alacakaranlık Filmi Fragmanı:
Bu ilk filmin fragmanı. Ben serinin en çok bu kitabını beğenmiştim. Yeniay'da Edward çok az vardı. Film olarak da beni en etkileyen filmi buydu. Şafak vaktini 2 part halinde yapmışlar. Hepsine gittim. Ve şafak vakti mükemmeldi. Kitabın tutkununlarının kesinlikle filmine gitmesi gerekiyor.



Hiç yorum yok: