-->

8 Şubat 2013 Cuma

Göçebe


İmage

 Bu kitapta insanların bedenlerinin içine yerleştirilen ruhlar var. Kitapta ki ana mantık, ruhların iyi niyetli olduğu ve dünyayı daha güzel bir yere çevirmek için insanların içine onları yerleştirmenin mecburi olduğu. İnsanları avlayan kesime avcı diyorlar. Birde küçük gruplar halinde yaşayarak kendilerini avcılardan koruyan isyancılardan oluşan bir grup var.
  Kitabımızın baş karakteri Göçebe; iyi niyetli,  daha önce bir çok gezegende yaşamış bir ruh. Ama bedenini kullandığı Melanie ve anıları onu rahat bırakmıyor. Sonunda Göçebe kendini Melanie'nin sevgilisine duyduğu aşk ve kardeşine duyduğu sevgiyle acı çekerken buluveriyor. Ve düşüyorlar yollara. Melanie büyük aşkı Jared ve kardeşine kavuşacağı için çok sevinçli. Göçebe de öyle. Ama tam sığınağa vardıklarında hiç beklemedikleri bir şey oluyor. Ve hayatları tehlikeye giriyor. Göçebe niyetinin iyi olduğunu ve içinde hala Melanie olduğunu ispat edene kadar neler çekiyor neler... Bu arada ona Göçer adını veriyorlar. Ve grubun genelinin sevdiği birisi oluveriyor.Ama bir sorun var. Oda Göçer Jared'e deli gibi aşık. Bu onun için çok büyük acı anlamına geldiği sırada beklenmedik bir şey oluyor ve ona da aşık biri çıkıyor. Ian karakterimiz devreye giriyor. Çok masum ve saf bir aşka Göçebe'ye bağlanıyor. Ama Göçebe Ian ile çıksa bile Melanie'ye kıyamıyor ve onun bedeninde çıkıp gezegenine postalanmak istiyor. Tabii onu çok seven ekibimiz buna izin vermiyor. Ve Göçebe'miz başka bir beden de gözlerini açıyor. Mutlu sonla biten kitabımızın bir sürü acıklı sahnesi de vardı. Fazla detaya inmeden üstün körü bir açıklama yaptım. Spo sevmeyenler yazıyı okumaya başlamasınlar.

 Kişisel Yorumum:
Başlar da okurken beni sıktı. Ama sonra kendimi sıkarak bir günde sabahlayıp bitirdim. Acaba ne olacak? Kavuşacaklar mı? Diyip yer yer ağladım. Yer yer sevindim kitapta. Konusu çok farklı. Şimdiye kadar gördüğümüz kavramlara yeni bir bakış açısı getirmiş yazar. Kitap boyu Jared'e sinir olsam da oda Melanie'ye olan aşkı yüzünden yaptı ne yaptıysa. 
Ian ve Göçer favori çiftimdi.
Puanım:7
Veee sıkı durun 29 Mart'ta filmi gelecekmiş.





Hiç yorum yok: