-->

14 Şubat 2013 Perşembe

Düşüş Serisi 1. Kitap


Düşüş serisi şimdiye kadar okuduğumuz bir çok melek kitabıyla aynı mantıkta işlenmiş.  Yine kovulmuş melekler ve meleklerin insanlarla olan ilişkilerinden doğan nefilimler var. Ama ana karakterimiz olan Luce sıradan bir insan. Gerçi pek de sıradan sayılmaz. Ne de olsa kimsenin göremediği gölgeleri görüyor. Yinede bu onun 17 yaşında ki bir genç kız olduğu gerçeğini değiştiremiyor. Luce ve erkek arkadaşı birlikte eğlendikleri sırada erkek arkadaşı yanarak ölüyor. Ve herkes Luce'u yangını çıkartmakla suçluyor. Ailesi de onu suçluların okuduğu bir okula gönderiyor. Hikayemiz burada başlıyor.
 Luce burada yakışıklı Cam ile tanışır. İlk başta ondan etkilense de her şey Luce'un Daniel'i gördüğü an değişir. Luce onu yıllardır tanıyormuş gibi hissediyordur. Ancak Daniel bunun aksini iddia etmekte ve Luce'a soğuk davranmaktadır. Luce kendini Cam'e doğru çekilirken bulur. Kalbinde Daniel olsa da hayatına devam etmesi gerektiğini düşünen Luce, Cam ile takılmaya başlar. Tabii buna dayanamayan Daniel olaya el atar. Luce ile öpüşür. Ve sonra şaşırtıcı bir şey olur. Luce yanmamıştır. Bunun üzerine Daniel ona tüm gerçeği anlatır. Daniel aslında düşmüş bir melektir. Ve yıllardır Luce'a aşıktır.  Luce her 17 yılda bir dünyaya tekrar geliyor, Daniel ile sevgili oluyor ve tam mutlu olduğunu sandığı anda yanarak ölüyordur. Bu onların lanetidir. Ancak bu sefer her şey farklıdır. Çünkü Luce bu kez vaftiz edilmemiştir. Ve reankarne olamayacaktır. Luce bu sefer öldüğünde tamamen yok olacaktır. Daniel ve arkadaşları bunun olmasına izin vermemek için çareler ararlar. Ve tek çare Luce'u başka bir şehre yollamak ve sürgünleri yakalamaktır. Yıllara meydan okuyan bir aşkın hikayesini okumak isteyenler bu kitabı kaçırmasınlar.

Kişisel Yorumum:İlk yarısı çok sıkıcıydı. Daniel ileri geri tavırlarını sürdürdükçe sinirlerim bozuldu. Gerçekler çok geç açığa çıktı.Yine de kitabı bir gece de bitirdim.

Puanım:6

Hiç yorum yok: