-->

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Vampir Akademisi 5: Ruh Bağı

Kitap Özeti
AŞKA HER ZAMAN GÜVENDİ

ÖLÜMLERDEN ÖLÜM BEĞENDİ
Rose'un önünde iki seçenek vardı. Ya ölecek, ya öldürecekti. Kalbinin sesini dinledi ve yanlışı seçti. 
Rose, önce Dimitri'nin doğduğu topraklara, Sibiryaya, uzun ve talihsizliklerle dolu bir yolculuk yaptı. Ardından St. Vladimir Akademisine döndü. Böylece en yakın arkadaşı Lissa'ya da kavuşmuş olacaktı. Ama Roseun kalbi halen Dimitri için atıyor ve sevdiği adamın bir yerlerde, hayatta olduğunu biliyordu. Eline bir şans geçmişti oysa...
Fakat onu öldürememişti. Yapamamıştı. 
Şimdi en korkunç kabusu gerçeğe dönüşmek üzere pusuda bekliyordu. Dimitri kanını tatmıştı ve susuzluğu her geçen dakika biraz daha artıyordu. Dimitri, Roseun peşindeydi. 
Ölümüne bir kovalamaca! Nefes kesen bir karşılaşma! 
Michiganda doğan Mead, şu anda Washingtonda yaşıyor. Roman dünyasına dalmadan önce birkaç iş denedi elbette. Ama yazarlıkta karar kıldı. Farklı alanlarda aldığı eğitimin ve iş deneyimlerinin kendisini zenginleştirdiğini düşünüyor. 
Tüm zamanını Vampir Akademisi ile diğer serilerini yazarak geçiriyor.

Spoiler
5. kitapta Rose ve Adrian ile sevgili oluyor. Ve Lissa sayesinde Dimitri yeniden dampire dönüyor. Ama kraliçe ölüyor ve suçlu Rose olarak görülüyor. Bunun üzerine kızımız hapse atılıyor.

Kişisel Yorumum:
Rose çok şımarık, sorumsuz ve dengesiz bir karakter. Cesur ve atılgan olması tek iyi yönü. Adrian'ı kullanıp Dimitri düzelir düzelmez soluğu onun yanında almasına sinir oldum. Dimitri'nin kendine acıması da beni delirten bir diğer faktör oldu. Adrian zavallım ne suçu varki Rose'u sevmekten başka? Çok sinir olsam da Dimitri ve Rose'u tutan biri olduğum için onların adına sevindim. Tek kızdığım yer Rose'du. İkisini birden parmağında oynatan şımarık karakterimiz. Sonunda ikisinde olsun da aklı başına gelsin.
Puanım:9

Hiç yorum yok: